Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
16/10/2017

Calonge i Sant Antoni, 16 d’octubre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat la redacció del Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil amb l’objectiu de traçar les línies mestres per tal de facilitar la inserció al mercat laboral dels joves del municipi. Aquest document treballarà en l’elaboració d’una diagnosi que serveixi de base per desenvolupar les accions necessàries per impulsar l’ocupació juvenil, i treballarà essencialment en tres eixos: fomentar la motivació i l’orientació professional per un major èxit educatiu i acompanyament al món laboral de la població jove; promoure la formació i la capacitació professional per facilitar la transició al treball i a la vida activa i fomentar l’ocupació per la via de la contractació juvenil en empreses i per la via de la emprenedoria social i la creació d’empreses.

La redacció d’aquest document, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica i amb la participació de les àrees d’Alcaldia, Cultura, Ensenyament i Joventut i Serveis Socials, el portarà a terme l’empresa Tècniques per a la Iniciativa, i implicarà desenvolupar també un procés participatiu que tindrà lloc a finals de novembre i en el que intervindran diversos agents, entre els que hi haurà l’administració local, agents socioeconòmics, entitats, joves i altres administracions, amb l’objectiu de recollir les principals inquietuds i necessitats que el pla estratègic haurà de resoldre. La confecció del Pla Estratègic es farà a partir de les propostes sorgides d’aquest procés participatiu d’agents i persones clau, recollint també l’opinió de les persones joves, de manera que es busca que el resultat sigui un document de consens amb els diversos estaments implicats, tenint també especialment en compte les propostes rebudes de les entitats juvenils  i sindicals.

El Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil també s’orientarà a la recerca d’oportunitats laborals per als joves, el desenvolupament de solucions que millorin la qualificació i la inserció laboral, així com la necessitat de disposar de recursos propis per atendre joves sense titulació i gestionar solucions per a persones en risc d’exclusió.

L’elaboració d’aquest pla es portarà a terme durant els mesos d’octubre i novembre, i el document definitiu estarà enllestit el mes de desembre d’enguany, de manera que durant l’any 2018 ja es puguin desenvolupar actuacions i accions concretes encaminades a millorar l’ocupació juvenil. Aquest pla s’integra en la línia d’activitats que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni desenvolupa per la promoció de l’ocupació i la orientació sociolaboral, especialment dels joves sense qualificació. Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni son diversos els programes i accions que es desenvolupen adreçats a persones en situació de precarietat, estacionalitat o atur pel foment d’ocupació per a promoure la seva inserció laboral, així mateix, també desenvolupa programes per la millora del teixit empresarial i comercial del territori.

13/10/2017

Calonge i Sant Antoni, 13 d’octubre de 2017.- Aquesta setmana han començat les obres d’urbanització del tram situat al costat mar de l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni entre els carrers Joan Capri i Joaquín Ruiz-Giménez. Aquesta actuació engloba un àmbit de 700 m2, amb una inversió de 88.209€. Les obres, que està previst que estiguin enllestides abans de final d’any, permetran crear una vorera de 6 metres d’amplada en aquest punt i d’aquesta manera donar continuïtat a la vorera de la banda de mar de l’Avinguda Catalunya i permetrà facilitar el desplaçament de vianants, actualment impracticable. Aquest és un dels últims trams que queden a la banda de mar de l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni per urbanitzar. Durant l’execució de les obres es pavimentarà amb panots homogenis tot el tram, així com també s’instal•larà una filera d’arbrat, noves lluminàries, carril bici i mobiliari urbà

A banda de la creació de la nova vorera, les obres també permetran pavimentar amb asfalt la zona situada entre la carretera actual, l’Avinguda Catalunya, i la nova vorera, i en aquesta part asfaltada s’hi dibuixarà un nou tram de carril bici que permetrà enllaçar des del carrer Joan Capri fins al pas de vianants de davant del carrer Joaquín Ruiz-Giménez. El projecte que ara s’està executant comporta també l’enderroc de les tanques actuals que confronten amb l’Avinguda Catalunya, i la construcció de les noves tanques amb l’alineació prevista al POUM, i seguint un estil constructiu homogeni.

Durant les obres també es faran diversos treballs de millora dels serveis soterrats, de manera que en el cas del sistema de drenatge d’aigua pluvial s’instal•la una nova canonada de 400 mm que connectarà amb la xarxa existent al carrer Joan Capri i també s’eliminaran els embornals que hi ha ara per instal•lar-ne 3 de nous a la cota definitiva. Pel que fa a la xarxa d’aigua residual, també es preveu la seva implantació per facilitar la connexió de les finques, que actualment o no disposen d’aquest servei o estan connectades a la xarxa al carrer Artur Mundet.

Les obres també permetran reordenar els accessos a les finques d’aquest tram, de manera que es preveu un accés de vehicles compartit a les diferents finques, per evitar crear diversos guals en un tram de carrer tant curt.

11/10/2017

Calonge i Sant Antoni, 11 d’octubre de 2017.- Dimecres 11 d'octubre han finalitzat les obres de reposició d’una part de les canonades de la xarxa de distribució d’aigua que transcorren pel carrer Garrigues de la Urbanització Mas Ambrós. Les obres, que van començar el 15 de setembre han tingut una durada de menys d’un mes i han permès canviar 239 metres lineals de canonada i les escomeses a què dóna servei. L’actuació ha permès substituir la canonada que hi havia, fabricada amb fibrociment amb un diàmetre de 70 mm i que en un tram transcorria per una parcel•la privada, per una de nova de polietilè de 125 mm i, per tant, amb més capacitat. El material de la canonada, l’estat de deteriorament i la pressió a què esta sotmesa provoca nombroses averies a la xarxa d’aigua potable en aquest punt.

Per realitzar aquestes obres s’han hagut de modificar 9 escomeses particulars, així com també s’han instal•lat 2 hidrants per facilitar l’actuació dels bombers en cas d’incendi. Els treballs s’han executat seguint el projecte redactat pels serveis tècnics municipals de l’Àrea d’Urbanisme. Les obres s’emmarquen dins dels treballs de conservació i manteniment de la xarxa de distribució d’aigua del municipi, han estat finançades per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb un cost total de 26.361,98€ i han estat executades per l’empresa MIRFER SA.

10/10/2017

Calonge, 10 d’octubre de 2017.- L’Àrea de Cultura, Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha incrementat un 90% respecte a l’any passat la partida pressupostària que destina a ajuts per la compra de llibres de text i material escolar per a les famílies amb alumnes escolaritzats al municipi. En total aquest curs 2017/18 l’Ajuntament destinarà 8.500 € en ajuts a les famílies de les Escoles Pere Rosselló, La Sínia, Llevantí de Mar i l’Institut Puig Cargol, una xifra molt per sobre dels 4.455 € del curs anterior. El termini per poder sol•licitar aquests ajuts s’obre el proper dilluns, 16 d’octubre i s’allargarà fins al divendres, 27 d’aquest mes. La informació està disponible a la web de l’Ajuntament i  les peticions s’han de fer a l’Àrea de Cultura, Ensenyament i Joventut  de l’Ajuntament (Plaça Major, 2) els dies laborables de les 10 h del matí a les 13 h.

Les bases aprovades per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni estableixen els criteris per adjudicar les ajudes i preveuen un import de 60€ per alumne, sempre que es compleixin uns determinats criteris. L’objectiu és que aquests ajuts arribin a les famílies que més ho necessiten, per això s’ha optat per establir uns criteris concrets enlloc d’oferir un ajut universal a tots els escolars com s’havia fet anteriorment.

En la convocatòria del curs passat un total de 109 alumnes van rebre aquest ajut, unes xifres que representen que gairebé un 9% dels escolars del municipi se’n van poder beneficiar. Els ajuts per l’adquisició de llibres de text i material escolar s’adrecen a alumnes escolaritzats en qualsevol dels cursos de l’etapa obligatòria dels centres escolars del municipi, que estiguin empadronats al municipi amb una antiguitat mínima de 6 mesos i que s’acullin als programes de socialització de llibres de text. Un altre dels condicionants és no superar el llindar màxim de renda establert a les bases, que se situa en una escala que va des dels 13.451,60 € per a famílies de 2 membres, fins als 25.451,60 € per a famílies de 10 membres. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre ajut que es pugui rebre per la mateixa finalitat d’altres entitats públiques o privades, si bé en cap cas la suma dels ajuts pot superar el cost de la despesa dels llibres i del material escolar.

09/10/2017

Alimentar-se seguint la dieta mediterrània, amb l’oli d’oliva i els fruits secs, és una bona opció per prevenir els problemes de cor. Aquesta ha estat la principal conclusió de la conferència “Evidència científica dels beneficis de la dieta mediterrània sobre la salut: resultats de l’estudi PREDIMED i altres estudis epidemològics” que s’ha celebrat aquest migdia a la Facultat de Medicina de la UdG i que ha anat a càrrec de la Dra. Maira Bes-Rastrollo, catedràtica i subdirectora del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Facultat de Medicina de la Universitat de Navarra. Aquesta ponència és la primera del nou cicle de conferències de caire acadèmic que ha començat avui la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona.

Bes-Rastrollo ha explicat que l’estudi PREDIMED, que significa “Prevenció amb dieta mediterrània”, s’ha realitzat durant 5 anys observant a 7.447 persones que eren susceptibles de patir alguna malaltia cardiovascular. L’objectiu era saber si la dieta mediterrània podia contribuir a prevenir les malalties relacionades amb el cor ja que són la primera causa de mortalitat al món (1 de cada 3 persones). En aquest sentit, la doctora ha afirmat que gràcies a l’estudi poden assegurar que la dieta mediterrània, acompanyada de l’oli d’oliva verge extra i dels fruits secs, redueix les possibilitats de patir un atac de cor, un vessament cerebral o una mort de caire cardiovascular en un 30%. A més, redueix en un 68% el risc de patir un càncer de mama, ajuda a prevenir la diabetis i és bona pels problemes de demència, per exemple. Bes-Rastrollo ha posat èmfasi que la dieta saludable cal que vagi acompanyada d’activitat física, de no fumar i no beure alcohol amb accés o de tenir el colesterol controlat i l’índex de massa corporal adequat, entre altres aspectes.

Durant la conferència, la doctora ha recordat que la dieta mediterrània és un patró saludable conegut a nivell mundial i que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

03/10/2017

Calonge i Sant Antoni, 3 d'octubre de 2017.- Avui dimarts 3 d'octubre de 2017 l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s'afegeix a l'aturada de país i romandrà tancat, si bé es mantindran en funcionament els serveis essencials. L'Ajuntament es suma així a la protesta per l'actuació policial durant la jornada electoral del diumenge 1 d'octubre.

29/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 29 de setembre de 2017.- La Diputació de Girona ha concedit a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni una subvenció en el marc del Programa de Suport a Actuacions en Camins Rurals i Matèria Forestal per aquest any 2017. Aquesta subvenció, de 1660€, es suma als 7.260 € anuals que l’Ajuntament destina a aquesta finalitat i que tenen com a objectiu la sega periòdica de camins i marges de titularitat municipal.

Aquest 2017 l’Ajuntament de calonge i Sant Antoni, amb el suport de la Diputació de Girona, ja ha actuat en la neteja de marges com els de l’Avinguda dels Països Catalans, l’accés a la urbanització Mas Pallí, la carretera de Treumal, l’accés a la urbanització Finca Verd i d’altres camins fins a completar un total de 14 quilòmetres lineals. La sega de marges de camins es realitza durant tot l’any, en diferents períodes i té entre els seus objectius minimitzar el risc d’incendi als vorals dels camins, millorar-ne l’accessibilitat i també el pas de l’aigua, entre d’altres.

28/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 28 de setembre de 2017.- El viver d’empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni ha signat aquest matí un acord amb diversos partners per tal d’impulsar el seu creixement i projecció. Els acords signats busquen ampliar la col•laboració en els àmbits institucional, formatiu i tecnològic. En aquest sentit, el viver ha formalitzat un acord amb la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center i Altanetica-Ghofi. En el cas de la Cambra de Comerç el conveni busca reforçar el suport institucional, de manera que la Cambra de Comerç participarà en el desenvolupament de diversos programes i accions com ara el Programa PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació), l’organització de diversos cursos, així com l’organització de dinars empresarials i d’una conferència anual.

Per part del Banc de Sabadell la col•laboració amb el Viver d’Empreses Alta Mar es concreta amb l’organització de dues conferències anuals que tindran com a eix central el finançament d’empreses, així com també aquesta entitat bancària oferirà unes condicions de finançament preferent per als usuaris del viver. El Banc de Sabadell també realitzarà una aportació econòmica per donar un major impuls a Alta Mar.

El tercer dels partners que han signat l’acord avui és Meca Center, empresa de formació que participarà en l’organització de cursos anuals, en la cessió de cursos de formació i també contribuirà amb una aportació econòmica.

Finalment, en l’àmbit tecnològic el partner que col•laborarà amb el viver serà l’empresa de telecomunicacions Altanetica – Ghofi, que oferirà unes condicions preferents per als usuaris del viver, així com també participarà amb una aportació econòmica.

Amb l’acord signat avui la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center i Altanetica-Ghofi completen l’equip de 7 partners d’Alta Mar, juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà

 

27/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 27 de setembre.- Fina Puigdevall i Raül Balam reivindiquen la cuina com un Art en què la natura i l’entorn influeixen en els plats. “La cuina és art quan la fas amb ganes i il•lusió”, “és art quan transmets coses als comensals, quan els fas sentir a través dels teus plats i el context en què es troben”, asseguren respectivament. Coincideixen en què el seu és avui un ofici reconegut i que, a diferència de fa 15-20 anys, quan els estudiants anaven a l’Escola d’Hostaleria per dedicar-se majoritàriament a sala, la demanda per fer cuina s’ha disparat. “Els estatgers fa uns anys feien cuina pensant bàsicament en que arribarien a ser Ferran Adrià, ara en canvi arriben a la meva cuina molt ben preparats, amb molt interès per aprendre i amb una gran consciència de la importància que tenen la natura i l’entorn en la gastronomia”, assegura Balam.

Ambdós xefs, amb dues estrelles Michelin cadascun, han protagonitzat avui el tercer acte de la sèrie Diàlegs Gastronòmics que organitza la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona. Amb el títol ‘Les arts a taula. Conversa entre Fina Puigdevall i Raül Balam’, ha reunit a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres i Facultat de Turisme de la UdG aquests dos professionals de la gastronomia, en una conversa sobre la bellesa culinària i l’art en l’alta cuina, que ha conduit el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós. Garcia-Arbós ha volgut fer palès que la cuina va esdevenir art amb les creacions d’El Bulli i pel fet que Ferran Adrià fos el primer cuiner (i únic, per ara) a participar, l’any 2007, a la Documenta de Kassel, la mostra d’art contemporani més important del món.

 

25/09/2017

Calonge i Sant Antoni, 23 de setembre de 2017.- Un centenar de persones han participat aquest matí a les activitats organitzades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni relacionades amb la mobilitat sostenible i segura. La jornada ha començat a les 8 del matí amb una caminada i ha continuat amb una pedalada i amb un esmorzar popular. Al migdia ha tingut lloc el concert del grup de rumba SLOW, que ha posat el punt i final a la jornada. Durant tota la setmana l’Àrea de Medi Ambient també ha organitzat diverses activitats pedagògiques amb els alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni.

Les activitats de la jornada per la mobilitat sostenible i segura estan organitzades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb la col•laboració de l’ADF Gavarres Marítima, d’European Mobility Week i de la Generalitat de Catalunya.

 

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas