Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
09/02/2018

Calonge i Sant Antoni, 9 de febrer de 2018.- El Carnaval de Calonge i Sant Antoni va donar el tret de sortida el divendres 2 de febrer amb la presentació del rei i la reina, que va tenir lloc a la Sala Fontova. El Carnaval d’enguany oferirà una quinzena d’activitats que implicarà a les diferents colles i també a les escoles del municipi. En aquest sentit, ahir dijous va tenir lloc al matí la rua escolar de disfresses de l’escola Pere Rosselló de Calonge, malgrat la fred que a la tarda va fer suspendre la rua de les escoles de Sant Antoni.

El Carnaval de Sant Antoni pren embranzida i també va celebrar ahir la vesprada carnavalesca de les colles locals, i culminarà amb la gran rua de carrosses i comparses que tindrà lloc el diumenge 11 de febrer a partir de les 12 h. Per aquesta rua s’espera la participació d’unes 40 colles, que desfilaran des de la plaça de Catalunya fins a la plaça de la Llibertat pel carrer Sant Antoni. Les inscripcions per participar ja estan obertes i es poden fer fins dissabte 10 de febrer a l’Oficina de Turisme (972 66 17 14 – turisme@calonge.cat). Les colles participants a la rua tindran com a obsequi una caixa de cava i un pernil.

A Calonge el Carnaval continuarà una setmana més tard, el diumenge 18 de febrer, amb la despertada carnavalesca, l’esmorzar de les colles de Carnaval i la visita dels carnestoltes als centres geriàtrics. A la tarda, a partir de les 16 h. tindrà lloc la gran rua de carrosses i comparses, on s’espera la participació de més de 50 colles. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina de Cultura (972 66 04 81 – cultura@calonge.cat). El punt i final del carnaval de Calonge serà el dimarts 20 de febrer a la tarda, amb la cercavila de la comitiva del difunt Carnestoltes, la festa infantil i l’enterrament de la sardina amb la tradicional sardinada popular que es farà als jardins del castell.

09/02/2018

Calonge i Sant Antoni, 9 de febrer de 2018.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja disposa del Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil, un document en el que s’ha treballat durant els darrers mesos per tal d’establir la diagnosi, els objectius i els eixos prioritaris d’actuació per millorar l’ocupació del segment de població més jove i que es començarà a aplicar de forma immediata. El Pla d’Ocupació Juvenil (POJ) marca com a objectius establir estratègies de cooperació i coresponsabilitat entre les organitzacions i institucions compromeses en favor de l’ocupació, la formació, la inserció, l’economia social, i també amb les petites i mitjanes empreses i persones autònomes. El document també planteja com a objectius augmentar la competitivitat de les empreses, millorant la seva capacitat d’incorporació laboral, així com millorar la qualificació i la inserció de les persones joves, a l’hora que proposa promoure noves iniciatives empresarials i d’impuls a l’emprenedoria, aprofundint en la formació de les capacitats d’iniciativa i la cooperació.

El Pla d’Ocupació Juvenil (POJ) s’ha elaborat amb la voluntat d’aplicar-lo de forma immediata, amb eines que permetin millorar la inserció laboral dels joves a curt termini, però també planteja estratègies a mig i llarg plaç .En aquest sentit, el POJ marca les prioritats urgents per abordar durant aquest any i el vinent, i estableix quatre prioritats a curt termini: la creació i gestió d’un servei de dinamització d’ocupació juvenil al municipi, que permeti crear un espai de treball transversal; Disposar d’un recurs propi per atendre nois i noies de 16 anys sense titulació buscant sortides qualificadores i immediates al mercat de treball; Crear un protocol de gestió i seguiment d’itineraris personalitzats dels nois i noies en situació d’abandonament escolar i amb risc d’exclusió; i finalment, estimular la contractació i la creació d’ocupació en empreses del territori. 
 

05/02/2018

Calonge i Sant Antoni, 5 de febrer de 2018.- Un total de 186 persones han votat en el marc del procés de participació ciutadana que impulsava l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per tal d’escollir a quin projecte es destinaven fins a 50.000€ del pressupost municipal d’inversions. El procés de participació ciutadana permetia escollir entre 5 projectes de millora d’espais públics, i el que ha obtingut més vots ha estat el projecte de millora dels parcs infantils del municipi, amb un total de 71, un 38,2% dels vots emesos. La resta de projectes han tingut un suport molt similar, amb 33 vots pel projecte d’instal•lació de circuits saludables (17,7% dels vots), 31 pel projecte de millora dels camins rurals (16,6%), 26 pel projecte de millora del mobiliari urbà a diferents barris del municipi (14%) i 25 pel projecte de millora de les àrees de lleure per a gossos (13,5%).

Enguany la participació ha patit una davallada remarcable, fet que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni atribueix al fet que les votacions s’han realitzat únicament online i que el sistema de validació de vot tenia una certa complexitat. Des de l’Àrea de Participació Ciutadana es va escollir un sistema de votació online que permetia establir les màximes garanties en la seguretat del vot, un sistema que s’aplica en diversos països europeus, i que requereix un registre previ dels votants. De cares a l’any vinent ja es treballa per establir un sistema de votació que sigui més senzill i d’ús més àgil. 

Aquest és el segon cop que l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni posa en funcionament un procés de participació ciutadana per decidir el destí de fins a 50.000 € del pressupost municipal d'inversió. L’any passat la ciutadania va poder prioritzar entre 7 projectes de millora de via pública, i aquest any han pogut triar entre 5 opcions. En aquest procés hi podien participar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, i el període de votació va estar obert del 22 al 31 de gener.

26/01/2018

Calonge i Sant Antoni, 26 de gener de 2017.- El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va aprovar ahir un pressupost que té com a principal línia mestre un augment de l’esforç en inversions. El pressupost per aquest 2018 es va aprovar amb els 10 vots favorables de l’equip de govern (5 de PdeCat, 1 de Demòcrates de Catalunya, 2 de PSC, 1 de Compromís per Calonge i Sant Antoni i 1 del regidor no adscrit Joan Pons), i amb els 7 vots contraris de ERC (5) i  Avancem (2). Del pressupost d’enguany cal destacar que es reforça el capítol d’inversions que creixen un 146% respecte a l’any anterior, de manera que Calonge i Sant Antoni destinarà un total de 2.050.000 €. Un altre punt destacat és el creixement del pressupost, que augmenta un 3,61% respecte a l’any anterior i el situa en un total de 20.850.000€, un increment d’una mica més de 700.000€ respecte a l’any anterior.

Esforç inversor
El capítol 6 del pressupost aprovat ahir preveu una inversió de 2.050.000, que representa un augment d’un 146,39% respecte a les inversions previstes en el pressupost de l’any 2017, circumstància que destaca l’esforç inversor com un dels objectius fonamentals del pressupost 2018. Aquest esforç inversor es desglossa en dues parts: les inversions de reposició, a les quals es destinen 310.000€, i les noves inversions, que disposaran de 1.740.000€.

En l’apartat de les noves inversions destaca amb un pes especial els projectes emmarcats en l’àmbit de les noves tecnologies i Smart City. És aquí on el pressupost destina un total de 646.000€ en tres blocs: la primera fase d’ampliació i tecnificació d’oficines municipals, que preveu la construcció d’un nou edifici equipat amb una sala tècnica per coordinació d’emergències i una nova sala de plens/auditori (300.000€), el desenvolupament de projectes Smart City, que focalitzarà els esforços en la instal•lació d’enllumenat més eficient, un aparcament intel•ligent i la implementació d’una eina base de control de gestió (196.000€) i finalment la millora de l’equipament informàtic de comunicacions i gestió (150.000€).   

En el bloc de noves inversions també destaquen els projectes destinats a la millora d’equipaments i espais públics, com ara la construcció del nou edifici dels vestuaris i grades al camp de futbol de Sant Antoni (350.000€), les obres del clavegueram del carrer Empúries (45.000€), les inversions en patrimoni cultural que preveuen el projecte museogràfic del castell de Calonge (75.000€), les diverses actuacions en edificis municipals (60.000€) i a la via pública (60.000€), l’ampliació del Viver d’Empreses i espai Coworking del Palau Firal (49.000€) o la millora de les espais de jocs infantils (35.000€). Completen les noves inversions l’adquisició de patrimoni, apartat en el que es destinarà una part important a habitatge social (150.000€), els projectes tècnics i direcció d’obra (120.000€), les inversions en via pública i mobilitat (95.000€) o els equipaments tècnics per les àrees de Serveis Econòmics i per la Unitat d’Espai Públic (55.000€)

En l’apartat d’inversions de reposició destaquen les que es destinen a la xarxa de clavegueram i aigua (200.000€), i les destinades a equipament de les unitats de platges, esports, policia local i altres serveis municipals (110.000€).

 

22/01/2018

Calonge i Sant Antoni, 20 de gener de 2018.- Un turista arriba a la Costa Brava. S’allotja en un hotel i li agrada còrrer. L’endemà al matí vol sortir a fer 10 quilòmetres, però no coneix el territori. Amb la voluntat de posar en contacte corredors locals amb corredors que volen conèixer el territori, ahir al vespre es va presentar al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge l’aplicació Twinapp Running, que posa en contacte corredors locals amb turistes per quedar i sortir a còrrer o a caminar junts. Per una banda el corredor local pot trobar amb qui sortir a còrrer, i per l’altra el turista pot descobrir rutes noves i desconegudes acompanyat d’algú que coneix el territori. Aquest és un dels punts forts d’aquesta aplicació de turisme 4.0 que potencia el factor humà i permet compartir esport i turisme a través d’una xarxa social de fàcil ús. Però l’ús de Twinapp Running pot anar més enllà, ja que també permet posar en contacte corredors locals, o corredors amb coneixement de les rutes del territori amb d’altres més novells que volen descobrir nous espais.
 
Twinapp Running és una aplicació desenvolupada per CherryTech SL, empresa amb seu al Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni que facilita el contacte entre runners, i es va presentar en societat ahir divendres al vespre davant d’un centenar de persones. L’empresa ha estat fundada per 3 germans, Miquel, Carme i Teresa Ferrés, i està instal•lada al Viver d’Empreses Alta Mar i es des d’aquest lloc des d’on impulsa la nova aplicació i des d’on vol crèixer. 
 
Twinapp Running posa en contacte runners, essent un d’ells un Local Runner que s’ofereix per a compartir el seu coneixement de les rutes del territori amb un altre runner que vol descobrir noves rutes, paisatges i paratges naturals. L’aplicació també ofereix la possibilitat de llançar “twins”: avís de sortida per a la pràctica del running des d’un lloc i hora determinat pel runner-organitzador del “twin”. El “twin” el rebran a través de missatge push tots els runners que estiguin geolocalitzats al seu entorn més pròxim i que podran confirmar la seva assistència per sortir junts a còrrer. L’aplicació també permet definir un perfil de “walker”, de manera que pels que ho prefereixen poden escollir l’opció de sortir a caminar.
 
L’aplicació també va més enllà i permet definir perfils, de manera que es poden buscar companys per sortir a còrrer en funció de si són amateurs o professionals, i de quants quilòmetres volen fer. La configuració d’aquest perfil permet trobar el runner més adequat per a compartir l’experiència de gaudir de la pràctica de l’esport en nous entorns.
 
L’app disposa d’un servei de missatgeria per poder concertar la cita turística-esportiva i permet introduir valoracions de l’experiència per tal que d’altres usuaris hi puguin accedir. L’app està disponible en diversos idiomes.

18/01/2018

Calonge i Sant Antoni, a 18 de gener de 2018.- El 18 de gener d’enguany el músic i compositor calongí Ricard Viladesau Caner hauria complert 100 anys. Amb motiu d’aquesta efemèride l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, en col•laboració amb la Diputació de Girona, programa per aquest any un conjunt d’activitats per commemorar i difondre la figura i l’obra d’un dels personatges més importants del sardanisme modern. L’Any Viladesau presenta més d’una vintena d’activitats culturals que giren al voltant del que fou definit per Pau Casals com a “Princep de la Tenora”, virtuós d’aquest instrument i compositor destacat amb una producció sardanista que inclou més de 200 peces, algunes tant populars i destacades com Girona m’enamora, Esperit Calongí o Sa Roncadora. 

Coincidint amb el centenari del seu naixement, l’Any Viladesau dóna avui el tret de sortida a una programació que inclou més d’una trentena d’activitats entre concerts i ballades de sardanes que tindran com a eix central les peces del compositor calongí, així com també inclourà taules rodones i una exposició per aprofundir en la figura de Viladesau. Però Viladesau no va centrar-se únicament en el món de la sardana, de manera que dins de la programació també s’han inclòs activitats musicals per donar a conèixer la música de ball, boleros i havaneres del músic i compositor calongí. L’Any Viladesau té el seu inici coincidint amb el seu naixement, les activitats es programen durant dotze mesos i es tancaran amb un gran concert de cloenda a l’Auditori de Girona, el 19 de gener del 2019.

Ricard Viladesau Caner (1918 – 2005) va néixer a  Calonge el 18 de gener de l’any 1908. Fou una de les figures més importants del sardanisme modern, combinant unes aptituds excel•lents per a la interpretació de la tenora, una dilatada estada a la primeríssima La Principal de la Bisbal i una fecunda producció com a compositor. Considerat l’instrumentista més important de la història de la sardana, fou qualificat per Pau Casals com el “Princep de la tenora”. La producció sardanista de Viladesau amb 212 sardanes és prou coneguda i interpretada, amb composicions populars com Girona m’enamora, Esperit Calongí, El tutut de l'avi, Pic, repic i repicó, Oca amb naps, Sal i pebre, Calongina o Sal i pebre, entre d’altres, però també cal esmentar música de ball, boleros i havaneres molt populars com Enamorado del mar, El mar y tú, Gavina bonica o Ullets verds. A més va compondre cant coral i música de cobla com Danses Catalanes o el pasdoble Fragància.

L’any 1991 fou distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, així com també fou reconegut amb la medalla al mèrit sardanista, i fou nomenat Fill Predilecte de Calonge.

La presentació de l’Any Viladesau ha tingut lloc a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, i ha comptat amb la participació dels professors del Conservatori de Música Issac Albéniz de la Diputació de Girona, Francesc Cassú (piano) i Conrad Rafart (tenora) que han interpretat dues composicions de Viladesau: Niu d’amor i Esperit Calongí. 

17/01/2018

Calonge- Sant Antoni, 17 de gener de 2017.- El Rober Parroquial i Municipal de Sant Antoni de Calonge ha complert 25 anys de tasca solidària per la comunitat. Ahir dimarts el Rober va celebrar aquesta efemèride i a l’hora va fer entrega de 1.600 euros a la Fundació Vilagran Maristany (VIMAR), una entitat sense ànim de lucre que treballa donant assistència a persones amb discapacitat psíquica a la Comarca del Baix Empordà. L’import entregat pel Rober correspon als ingressos obtinguts per la venta per un preu simbòlic de la roba que es posa a disposició de les persones necessitades. La decisió de cobrar un preu simbòlic per la roba es va prendre per evitar abusos i com a mesura per garantir que la roba se l’emportin les persones que realment hi tenen interès. Aquest és el vuitè any que el Rober decideix donar els ingressos obtinguts a la Fundació VIMAR,  unes donacions que al llarg d’aquests anys sumen un total de 17.500 €.

A l’acte de donació hi van assistir l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, el vice-president de la Fundació VIMAR, Jordi Sistach, i la responsable del Rober, Carme Fernández, a més de diversos regidors de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i les persones voluntàries que fan funcionar aquesta entitat i diverses persones que al llarg d’aquests 25 anys han col•laborat amb el Rober. 

El Rober parroquial i municipal es va crear l’any 1993, amb l'objectiu d'ajudar a les famílies en dificultats econòmiques i subministrar-los roba, i des de llavors ha anat creixent i ampliant el volum de roba que gestiona. El Rober està ubicat en un local cedit per l’Ajuntament de Calonge, a l’avinguda de la Unió, i disposa de roba des de nadons fins a persones adultes, passant per mantes, vaixelles, jocs infantils i també 300 vestits de núvia. Aquest servei funciona gràcies a la participació de persones que de forma voluntària destinen una part del seu temps a aquesta activitat.

La Fundació Vilagran Maristany (VIMAR) és una fundació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 1999 i que té com a principal objectiu promoure accions encaminades a afavorir les persones que tinguin una discapacitat psíquica i que resideixin al Baix Empordà. En el marc d’aquest objectiu VIMAR gestiona 4 residències per atendre les necessitats de persones amb discapacitat psíquica i promoure la seva autonomia, una situada a Sant Antoni de Calonge, una altra a Sant Feliu de Guíxols i dues més a Palafrugell. 

13/01/2018

Calonge i Sant Antoni, 11 de gener de 2017.- Durant el mes de desembre i gener la Diputació de Girona ha cedit a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni dos cotxes elèctrics, gràcies al conveni signat entre l’empresa Renault i el Consell d’iniciatives Locals per al Medi Ambient. Aquest conveni permet la cessió temporal d’aquests dos vehicles que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni està utilitzant per valorar el seu funcionament. Es tracta de dos cotxes Renault, un Zoe i una Kangoo Furgon.

L’Ajuntament valora molt positivament el funcionament d’aquests dos vehicles, i un cop finalitzat aquest conveni de cessió per dos mesos estudiarà la possiblitat d’incorporar cotxes 100% elèctrics a la seva flota. A hores d’ara l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni disposa d’un vehicle 100% elèctric per la brigada de jardineria, un cotxe híbrid per la Policia Local, així com de 6 bicis elèctriques pels desplaçaments del personal municipal.

L’objectiu de la cessió d’aquests dos cotxes és fomentar l’ús de vehicles que no emetin gasos contaminants i, per tant, suposin una millora de la qualitat de l’aire i la sostenibilitat en el transport.

04/01/2018

Calonge i Sant Antoni, 4 de gener de 2018.- Els patges reials han arribat aquesta tarda a Sant Antoni, i ho han fet envoltats d’un increïble espectacle de foc que no ha deixat indiferent a ningú. La sortida ha tingut lloc de Plaça Catalunya, des d’on una comitiva reial amb un cavall gegant de foc avançava fins arribar a l’espigó del mig de la platja de Sant Antoni. Allà, els patges han arribat volant amb un drac de foc que els ha deixat a peu de sorra, on han estat rebuts per una multitut que omplia la platja. El Campament Reial de Sant Antoni arriba així a la seva cinquena edició envoltat de foc, de llum i de màgia. Enguany el Campament ha ampliat també el seu espai, ocupant tota la platja de l’Espigó del Mig per donar cabuda a la gran quantitat de persones que s’hi ha aplegat per veure l’arribada dels patges i la seva comitiva.

03/01/2018

Calonge i Sant Antoni, 3 de gener de 2018.- El campament reial de Sant Antoni de Calonge es consolida i creix com una de les activitats més màgiques per la mainada a les comarques de Girona. El passeig del mar i la platja són l’escenari per un campament que any rere any es renova per mantenir viva la il•lusió de les festes de Nadal. Aquest any, coincidint amb el cinquè aniversari, el campament prepara un seguit d’activitats per tornar a omplir la platja de Sant Antoni de màgia i il•lusió, amb els espectacles de foc i les activitats infantils i familiars com a protagonistes.
 
El campament reial de Sant Antoni s’instal•larà a la zona de l’Espigó del Mig demà dijous 4 de gener, amb l’arribada de la comitiva reial que sortirà de la plaça de Catalunya, una comitiva que tindrà com a principal protagonista el foc. Un cop a la platja, serà el moment de l’arribada de l’Estel Guia i dels patges, que aquest any aniran acompanyats del drac volador. Els espectacles del campament reial es complementaran amb l’entrega de les claus als carters a través del Déu del Mar.
 
A més dels diferents espectacles programats pel 4 de gener, el campament reial també amplia els seus espais, amb el racó de les joguines, el racó del carboner, un photocall amb els patges o els tallers de globoflèxia, tot un seguit d’activitats pensades per fer gaudir les criatures de la màgia i la il•lusió del Nadal.

Campament Reial de Sant Antoni
Dijous, 4 de gener
L’espectacle de foc acompanyarà la comitiva reial fins a l’Espigó del Mig
Hora: 17.30
Lloc de sortida: Plaça de Catalunya de Sant Antoni

Arribada de l’Estel Guia
Hora: 18 h.
Lloc: Espigó del Mig

Arribada dels patges a la platja acompanyats del drac volador
Hora: 18.30 h.
Lloc: Espigó del Mig

Vine a donar la teva carta als patges
Hora: 18.45 h.
Lloc: Espigó del Mig

| © 2018 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas