Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
25/04/2017

Calonge – Sant Antoni, 25 d’abril 2017.- Un total de 40 empreses vinculades al sector de la vivenda i els serveis vinculats exposaran els seus productes a la nova edició d’Expohàbitat, que tindrà lloc al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge del 29 d’abril a l’1 de maig. Aprofitant aquest cap de setmana llarg, des de l’organització es preveu una afluència de públic superior a la que es va registrar durant l’última edició d’aquesta fira, que va ser el 2008. Aquell any unes 6.000 persones van visitar Expohàbitat. Enguany els visitants de la fira trobaran 40 empreses que ofereixen serveis i productes relacionats amb la llar, i que van des de serveis de lloguer i gestió immobiliària, jardineria, reformes, piscines, mobiliari i decoració, entre d’altres.

Durant els dies 29, 30 d’abril i 1 de maig a Expohàbitat, a banda de les empreses expositores, tindran lloc diverses xerrades i tallers, com ara el de Jardineria i tècnica Kokedamas, el taller Feng Shui harmonització de l´espai, o la xerrada sobre Cuina Tupperwear. Entre les activitats programades destaca la conferència Herramientas online y offline para optimizar una vivienda turística, a càrrec de Kaajal Mansukhani, responsable de Comunicació de Spain-Holiday.com, plataforma de lloguer de vacances amb més de 15 anys d'activitat, que ofereix més de 9.000 vivendes turístiques només a l’Estat espanyol. Durant aquesta ponència  es destacaran i s'explicaran les principals tècniques per millorar la rendibilitat d'una vivenda turística utilitzant les eines de marketing, analitzant dades y optimitzant l'anunci que es publica en una plataforma de lloguer de vacances.

19/04/2017

Calonge – Sant Antoni, 18 d’abril de 2017. Ahir al vespre es va inaugurar al Castell de  Calonge l’exposició “El càmping, un estil de vida” que mostra amb imatges inèdites la gran evolució dels més de 60 anys de càmping a les comarques gironines. Està organitzada per l’Associació de Càmpings aquest 2017, i té el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Banc Sabadell i Auto Camper Service Internacional (ACSI). L’exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l’any 1953, i dedica una atenció especial al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge , que és el més antic de l’Estat espanyol en funcionament. Per aquest motiu avui dimecres el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, farà entrega d’una insígnia d’or a l’establiment. El càmping Costa Brava el va posar en marxa l’empresari Juan Farré juntament amb un altre establiment situat a la Fosca de Palamós que actualment està tancat. Avui dia el Costa Brava és un establiment familiar dirigit per la família Herranz-Colomer.

A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, l’exposició també fa un recorregut per la trajectòria de l’entitat i recull la relació que els càmpings gironins sempre han tingut amb l’entorn i el paper que han jugat en la preservació del territori. La inauguració de l’exposició va anar a càrrec del Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; de l’alcalde de Calonge, Jordi Soler; i del president de l’Associació, Miquel Gotanegra. En els seus parlaments les autoritats van destacar la gran innovació del sector, el gran lideratge i esforç dels càmpings gironins per crear productes nous i també la seva excel•lència i exemple de model sostenible. El president de l’Associació va remarcar que l’objectiu de l’exposició i dels actes al voltant del 40 aniversari és posar en valor el món del càmping i subratllar la seva gran tasca com a promotor de les comarques gironines arreu d’Europa.

Durant l’acte també es va fer un reconeixement als 75 càmpings que formen part de l’Associació, amb l’entrega entrega d’una placa de ceràmica personalitzada i amb la imatge de l’Associació obra del reconegut ceramista de la Bisbal Vilà Clara.

12/04/2017

Calonge – Sant Antoni, 11 d’abril de 2017.- Coincidint amb Setmana Santa, el proper dissabte 15 i diumenge 16 d’abril els carrers del nucli antic de Calonge seran l’escenari de la vintena edició del Mercat Medieval. Durant tot el cap de setmana Calonge ofereix una oferta lúdica i cultural amb més de 50 activitats, entre les quals hi ha música, tallers, exposicions, espectacles de lluita i de foc, entre d’altres. D’aquesta manera els carrers del centre històric de Calonge retornen al seu passat medieval i a l’entorn del castell hi haurà més d’un centenar de parades de productes artesanals, espectacles, exposicions i activitats itinerants. Els espectacles i activitats del Mercat Medieval començaran a les 10 de matí i s’allargaran fins passades les 9 del vespre.

Entre les novetats d’aquest any destaquen alguns espectacles nous, com ara la participació dels Abanderats de la Festa del Renaixement de Tortosa, que presenten un espectacle únic i espectacular acompanyats d’una formació de músics. També destaca enguany l’ampliació del torneig de cavalleria, que l’any passat es va presentar per primer cop amb molt d’èxit, de manera que aquest any es podrà veure en dos horaris diferents el diumenge. La vintena edició del Mercat Medieval de Calonge també amplia aquest any l’exposició “Fil per randa”, que recull les fotografies més espectaculars de les darreres edicions, realitzades pels fotògrafs de l’Ateneu Popular de Calonge, Toni Illa i Nardo Peniza i per fotografies del fons de l’Ajuntament de Calonge. També destaquen dins de la programació els espectacles de foc i de lluites, els espectacles infantil, les danses orientals o d’altres activitats itinerants que els visitants podran trobar al llarg del recorregut pel centre històric de Calonge. Programació 2017

06/04/2017

Calonge – Sant Antoni, 6 d’abril de 2017.- El Collet de Sant Antoni ha estat l’escenari triat avui per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calonge per celebrar la festa de l’arbre. Un centenar d’alumnes de primer curs de les escoles Pere Rosselló de Calonge i de les escoles La Sínia i Llevantí de Mar de Sant Antoni han participat en aquesta celebració, durant la qual s’han plantat una vintena d’alzines sureres al parc del Collet de Sant Antoni. Després de la plantada, els alumes de les escoles han participat en diversos jocs educatius. La Festa de l’Arbre té entre els seus objectius fer pedagogia al voltant de la naturalesa, en relació al valor i la necessitat dels arbres pels ecosistema, i per aprofundir en el coneixement de la vegetació i en els valors de respecte a la natura. Aquesta activitat està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calonge.

05/04/2017

Calonge – Sant Antoni, 3 d’abril de 2017.- El Ple de Calonge – Sant Antoni va nomenar dijous per unanimitat Josep Parra Novo com a fill adoptiu del municipi. Parra, que recentment ha estat nomenat bisbe de Tubia i bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Santiago de Guatemala, va néixer a Otívar, poble avui agermanat amb Calonge, si bé va arribar amb la seva família a Calonge quan tenia pocs dies de vida. Va estudiar al Col•legi de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna de Calonge, al seminari de Girona i, després de cursar el noviciat amb els dominics de Cardedeu, va ser destinat a una escola de València. El 1976 fou destinat a Guatemala com a missioner, una tasca que des dels inicis va desenvolupar al costat dels més necessitats, donant suport i assistint als indígenes q’echi que vivien en la pobresa més extrema.

La vida i l’acció pastoral de fra Josep Parra han tingut una marcada vocació social i d’ajut als més necessitats que ha transmès també als seus col•laboradors, impulsant projectes d’educació i de desenvolupament comunitari. Les seves experiències com a missioner les explica en el llibre Veinticinco años, veinticinco vivencias publicat a Guatemala el 2005. Malgrat la distància, Parra sempre ha mantingut el contacte amb Calonge.
 
El nomenament de fill adoptiu fou aprovat pel Ple de Calonge – Sant Antoni per unanimitat i fou promogut pel Centre d’Estudis Calongins Colònico. Un cop aprovat pel Ple el nomenament, l’Ajuntament començarà els preparatius per poder fer entrega d’aquest distintiu en un acte públic.

31/03/2017

Calonge – Sant Antoni, 31 de març de 2017.- L’Ajuntament de Calonge continua reduint el seu endeutament, una reducció que s’ha accelerat recentment. El tancament del pressupost 2016 ha permès amortitzar anticipadament 1.783.000 € de deute, de manera que la situació financera d’aquesta institució es situa amb uns nivells de deute per sota dels previstos. Així, el tancament de l’exercici de l’any passat ha situat el percentatge d’endeutament en un 38%, per sota del que inicialment estava previst. Aquesta dada permet reformular els càlculs per aquest any 2017 i preveure que aquest exercici es tancarà amb un endeutament que marca un mínim històric del 23,15%, significativament per sota del 26,50% previst a començament d’any. D’aquesta manera, el percentatge d’endeutament de l’Ajuntament ha passat de gairebé el 94% l’any 2011 a un 50,10% el 2014 fins a situar-se en una previsió del 23,15% a finals d’aquest any.

Aquestes són algunes de les dades que es van fer públiques ahir en el Ple de l’Ajuntament de Calonge, on també es va donar compte del compliment del principi d’estabilitat pressupostària amb un saldo positiu de gairebé 400.000 € i del decret de liquidació del pressupost de l’exercici 2016. Justament una altra de les dades rellevants és la que recull el romanent de tresoreria per despeses generals, conegut com a superàvit, i que a Calonge s’ha situat en 528.414,92€. Així, amb l’acceleració de la reducció de l’endeutament i un superàvit de més de mig milió d’euros, l’Ajuntament de Calonge presenta unes dades econòmiques optimistes. També durant el Ple d’ahir es va donar compte del compliment del termini de pagament a proveïdors, que en el quart trimestre del 2016 es va situar en 16 dies de mitjana.

30/03/2017

Calonge – Sant Antoni, 30 de març de 2017.- Els últims temps han deixat palpar una millora del sector econòmic vinculat a l’habitatge. És per això que, nou anys després de l’última edició, l’Ajuntament de Calonge torna a organitzar la quarta edició de la fira Expohabitat. El certamen es celebrarà els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig, al recinte Firal de Sant Antoni.

L’edició d’aquest 2017 es presenta totalment renovada, amb l’objectiu d’enfortir l’aspecte mediambiental, la construcció sostenible, l’arquitectura bioclimàtica, les energies renovables i les noves tecnologies, i així posicionar Expohabitat com una fira de referència del sector de l’habitatge a la comarca. A més, es vol donar l'oportunitat de participar-hi a autònoms i joves emprenedors, perquè puguin donar a conèixer els seus serveis. Per això es reservarà un espai per a tots ells.

L’últim cop que es va celebrar la fira Expohabitat va ser l’any 2008. Amb l’edició d'enguany, doncs, l’Ajuntament de Calonge vol donar un impuls a tots aquells serveis que giren al voltant dels habitatges i les segones residències. Des de l’organització s'espera reunir importants professionals del sector. En total s’han previst més de 2.000 m² d’exposició i conferències, repartits entre el recinte firal i el poliesportiu de Sant Antoni.

29/03/2017

Calonge - Sant Antoni, dimecres 29 de març de 2017.- El municipi de Calonge – Sant Antoni participarà aquest any a la Oxfam Intermon Trailwalker Girona 2017, afrontant el repte de recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores per la via verda que enllaça Olot amb Sant Feliu de Guíxols. L’equip del municipi portarà el nom de “Calonge – Sant Antoni Camina” està format per 4 marxadors – Glòria Esteve, Meritxell Serra, Joan Caner i Francesc Riera – i dos persones de suport a l’equip – Eduard Soler i Carles Campmajó-. La Trailwalker solidària tindrà el seu punt de sortida d’Olot el proper dissabte 1 d’abril. L’equip Calonge – Sant Antoni Camina compta amb l’esponsorització de Carnisseries Arnall, Grup Moventis, Girogift, Sallés Hotels, Flors Montse i Caner Crespo Assessors i també ha tingut el suport d’amics i familiars a través de l’enviament de SMS, i d’aquesta manera han pogut aconseguir l’import de 1.500 € necessari per formalitzar la inscripció per aquesta prova. En aquesta competició també hi participarà l'equip Xatos Walkers, format per persones de Calonge-Sant Antoni i Palamós.

La Trailwalker té com a objectiu recaptar donatius que aniran íntegrament als projectes d’Intermón Oxfam contra la pobresa i el dret a l’aigua. La prova compta aquest any amb 370 equips inscrits i un total de 2.200 participants i recaptarà gairebé 600.000 €. Per poder-se inscriure els equips han d’aportar un mínim de 1.500 euros, objectiu que obliga als participants a buscar patrocinadors i donacions particulars.

La Trailwalker recorre la via verda del carrilet des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. Són 100 quilòmetres amb menys de 32 hores que es porten a terme per equips de 6 persones, 4 corredors i 2 membres de suport.

08/03/2017

prova excel

08/03/2017

prova excel

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas