Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
19/05/2017

Calonge – Sant Antoni, 19 de maig de 2017.- Les dades del nombre d’aturats continuen la tendència a la baixa al municipi de Calonge – Sant Antoni, assolint nivells de l’any 2008. Així, el mes d’abril d’enguany el nombre d’aturats a Calonge era de 523, el que representa un 14% d’atur registral, la xifra més baixa des de setembre del 2008. Aquesta xifra també suposa una reducció molt rellevant del percentatge de persones aturades al municipi, ja que s’ha reduït en 187 persones, és a dir, un 25% en els últims dos anys. Les dades també són optimista si es comparen amb les del mateix mes de l’any passat, en que estava en 666 persones, de manera que en qüestió d’un any l’atur registral s’ha reduït en 143 persones. Aquest atur registral d’abril d’enguany es distribueix en 117 persones menors de 35 anys, 110 de 35 a 45 anys i 296 majors de 45 anys. Cal destacar que en la reducció de l’atur dels últims dos anys, la franja que més baixa és la de majors de 45 anys, ja que des de l’abril del 2015 un total de 90 persones d’aquesta edat han trobat feina.

Des de l’Oficina Calonge – Sant Antoni Activa de l’Ajuntament de Calonge es valora molt positivament aquestes dades, i s’atribueix aquesta evolució positiva a la millora de les xifres econòmiques, la millora en la gestió i ocupació del Parc d’Activitats Econòmiques, l’increment de centres de treball i l’impuls de més de 15 dispositius d’ocupació engegats des d’aquesta oficina durant els darrers dos anys. L’Oficina Activa treballa amb l’objectiu de continuar reduint l’atur registral al municipi per situar-lo per sota del 10% durant aquest trimestre. Durant l’any 2016 des d’aquesta oficina i el Club de la Feina es van atendre 620 persones, es va donar suport a 270 persones desocupades i es van gestionar 75 ofertes d’ocupació d’empreses del municipi.

15/05/2017

Calonge – Sant Antoni,  15 de maig de 2017.- Gairebé 70 alumnes de tercer de primària de l’Escola Pere Rosselló de Calonge han visitat l’Ajuntament aquest matí per aprendre com funciona aquesta institució. L’alcalde de Calonge – Sant Antoni, Jordi Soler, ha acompanyat els alumnes en un recorregut pedagògic per les instal•lacions del consistori que han permès als alumnes conèixer com funciona des de l’Àrea d’Urbanisme fins a la Policia Local, passant per l’Oficina d’Atenció Ciutadana o Secretaria. La visita ha tingut lloc durant tot el matí, i ha permès als alumnes conèixer amb més profunditat el dia a dia d’aquesta institució. La visita a l’Ajuntament ha finalitzat amb una sessió a la sala de plens on els alumnes han pogut preguntar a l’alcalde sobre diversos aspectes de la política municipal.

La visita dels alumnes de tercer de primària de l’Escola Pere Rosselló s’emmarca en la visita anual que fan els alumnes d’aquest curs de cadascuna de les escoles de Calonge – Sant Antoni –l’Escola La Sínia i  l’Escola Llevantí de Mar-  amb l’objectiu de divulgar i apropar l’Ajuntament als escolars.

 

15/05/2017

Calonge-Sant Antoni, 15 de maig de 2017.- Un total de 45 pintors van participar dissabte en la cinquena edició del Concurs de pintura ràpida de Calonge - Sant Antoni. D’aquesta manera, aquest certamen es consolida com un dels punts de trobada de la pintura ràpida de la demarcació de Girona.

El jurat, format per Jordi Rosell, Àngel Serrano, Jordi Serra, Mercè Jofre i Joaquim Comes, va decidir atorgar el primer premi de pintura a l’oli, dotat amb 800€, a Julio Garcia Iglesias, i el primer premi d’aquarel•la, també dotat amb 800 €, a Ramon Pujolà Font. El segon premi, amb 500 €, va ser per Josep Millas Chia, el tercer, amb 400 € per Joan Josep Pérez, mentre que el quart, patrocinat per Edelmira Belles Arts i dotat amb 350 € va ser per Lluís Puiggros. El cinquè premi, amb 300 €, va ser per Alejandro Miras, el sisè, amb 250 € per Narcís Sala i el setè premi, amb 200 €, fou per Gaspar Bosch. Finalment, el premi juvenil va ser per Greta Portaries, que va obtenir com a obsequi material de pintura per valor de 150 €.

El Concurs de Pintura Ràpida de Calonge està organitzat per l’Ajuntament de Calonge, amb la col•laboració de l’aquarel•lista Pere Coll i el patrocini d’Edelmira Belles Arts.

12/05/2017

Calonge – Sant Antoni, 12 de maig de 2017.- El proper dilluns 15 de maig s’obre el termini d’inscripció als casals d’estiu de Calonge – Sant Antoni, que s’allargarà fins al 26 de maig. Enguany el municipi ofereix el casal d’estiu i també el casal d’estiu esportiu. En els dos casos el preu per un mes per a persones empadronades al municipi és de 115 €,  i de 180 € per a persones no empadronades, si bé també s’ofereix la possibilitat de participar en els casals per quinzenes, així com descomptes en el cas que hi participin dos o més germans, i per a famílies monoparentals. Els casals de Calonge- Sant Antoni tindran lloc del 3 de juliol al 31 d’agost, i prèviament s’organitzarà una reunió informativa el dia 12 de juny.

Les inscripcions al casal d’estiu es poden fer presencialment, a Sant Antoni del 15 al 18 de maig a l’Oficina de turisme de 10.30 h a 13.30 h i a Calonge del 22 al 26 de maig a l’Oficina de Cultura en el mateix horari. En el cas del casal esportiu, les inscripcions es poden fer del 15 al 26 de maig al pavelló d’esports de Calonge de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h. En els dos casos les inscripcions també es poden fer online descarregant el full d’inscripció de la web municipal.

Més informació i inscripcions: http://www.calonge.cat/catala/info/517EC90505CA4E04A9730CE4185F8C40.asp

 

 

11/05/2017

Girona/Calonge-Sant Antoni, 11 de maig de 2017. El proper dimecres, 17 de maig, el reconegut xef peruà, Gastón Acurio, mantindrà una conversa amb Joan Roca sobre la força de la gastronomia com a eina d’integració social. El diàleg entre Roca i Acurio, que és el primer d’un cicle d’activitats divulgatives de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona (CGCT), serà presentat per l’alcalde de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler.

La Càtedra baix empordanesa de la Universitat de Girona, finançada i promoguda per l’Ajuntament de Calonge, impulsa la investigació i la divulgació del turisme gastronòmic, i és en aquesta línia que organitza un cicle de converses obertes al conjunt de la ciutadania a càrrec de professionals de reconegut prestigi d’aquest sector. Així mateix, la Càtedra concedeix cada any set beques per a estudiants de programes de màster relacionats amb la gastronomia i l’alimentació de la Universitat de Girona.

Els germans Roca i la seva constant implicació amb el compromís social

L’any passat, els germans Roca van ser nomenats Ambaixadors de Bona Voluntat de l’ONU i van donar a conèixer la creació d’una fundació per canalitzar projectes socials. El Celler de Can Roca és reconegut en tot el món, no només per la seva cuina, sinó també pel compromís social que mantenen amb iniciatives diverses. Joan Roca, el més gran dels tres germans i Doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona, parlarà del paper de la cuina com a motor d’integració social i explicarà algunes de les iniciatives innovadores que duu a terme juntament amb els seus germans.

La filosofia de Gastón Acurio: entendre la cuina com a eina de canvi i transformació social

Gastón Acurio, Ambaixador de Bona Voluntat d’Unicef, i un dels promotors més influents de la gastronomia peruana,  parlarà sobre els tres àmbits de la integració: l’econòmic, el cultural i el social. Acurio, a través de la cuina, ha impulsat una revolució sociocultural al seu país, i ha contribuït  en l’autoestima dels seus conciutadans.

Cal formalitzar la inscripció a través de l’adreça electrònica coord.catedra.calonge@udg.edu

 

09/05/2017

Calonge – Sant Antoni, 9 de maig de 2017.- Calonge – Sant Antoni es prepara per acollir el proper dissabte 13 de maig una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida. Aquest certamen arriba enguany a la cinquena edició i ja s’ha consolidat com un punt de trobada entre els artistes, creixent any rere any en nombre de participants. Així, l’any passat el concurs va assolir el seu punt màxim de participació, amb un total de 46 pintors, i enguany s’espera assolir una xifra similar.

La cinquena edició del Concurs de Pintura Ràpida de Calonge – Sant Antoni arriba amb novetats remarcables, com són l’ampliació del premis, el canvi d’ubicació i l’organització d’una exposició dels quadres participants. Així, enguany el concurs presenta dos primers premis, un per les pintures a l’oli i l’altre per aquarel•les, que es sumen als altres 6 premis i al premi juvenil. Pel que fa a les inscripcions i entrega de premis, enguany el concurs canvia d’ubicació, i aquests actes tindran lloc al castell de Calonge. Les inscripcions s’obriran a les 8 h del matí i els pintors tindran temps fins a les 13 h. per realitzar les seves obres. L’entrega de premis es farà el mateix dissabte a les 14 h. al castell de Calonge.

Entre les novetats d’enguany també hi haurà l’exposició dels quadres participants, ja que els autors podran deixar la seva obra exposada durant una setmana al castell. El Concurs de Pintura Ràpida de Calonge està organitzat per l’Ajuntament i per l’aquarel•lista Pere Coll, i també compta amb el patrocini d’Edelmira Belles Arts.

08/05/2017

Calonge - Sant Antoni, 8 de maig de 2017.- Amb l’objectiu de millorar la xarxa d’aigua potable aquesta setmana han començat les obres de reposició de part de les canonades de la xarxa de distribució e impulsió que transcorren per un tram de l’avinguda Mas Ambrós de Calonge. Aquestes obres han de servir per renovar més de 350 metres lineals de canonades, dels quals 145 metres corresponen al tram d’impulsió d’aigua potable i 208 metres al tram de distribució. L’actuació en el tram d’impulsió afecta des de l’estació de bombament actual fins a la cruïlla amb el carrer Baix Llobregat i permetrà substituir l’actual canonada de fibrociment per una de fosa dúctil del mateix diàmetre, mentre que l’actuació en la canonada de distribució permetrà ampliar el seu diàmetre de 50 mil•límetres a 125 amb una canonada de polietilè.

Aquestes actuacions permetran millorar el rendiment de la xarxa d’aigua potable, augmentar el diàmetre de la canonada actual, eliminar un tram de fibrociment i reduir les avaries que es produeixen en aquest tram. Aquest últim és un dels objectius destacats, ja que en el darrer any en aquesta zona s’havien produït diverses avaries. El projecte també preveu la instal•lació d’un nou hidrant exteriors contra incendis.

El projecte de renovació de les canonades d’aigua potable a l’Avinguda Mas Ambrós està redactat pels serveis tècnics d’urbanisme de l’Ajuntament de Calonge, i l’obra tindrà un cost de 44.025,84 € i la durada prevista per l’execució de les obres és dos mesos.

08/05/2017

Calonge – Sant Antoni, 8 de maig de 2017.- Els carrers del centre històric de Calonge es preparen per acollir una nova edició del Doremifa’n Flors que durant el proper cap de setmana engalanarà diversos espais públics, a l’hora que programa diferents actuacions musicals. El Doremifa’n Flors obrirà les portes el dissabte 13 de maig al matí, i es podran visitar els diferents espais durant tot el dissabte, fins al vespre i també durant tot el diumenge. Enguany Doremifa’n flors decorarà 11 espais del centre històric de Calonge: la Plaça de la Concòrdia, el carrer de la Rutlla, l’Olivera d’en Pla, la Plaça de la Doma, l’església de Sant Martí, la Plaça Major, el carrer del Càcul, carrer Major, els Jardins del Castell i el seu pati d’armes i la capella del Carme.

A banda de la decoració dels diferents espais, Doremifa’n Flors també centra l’atenció en la música, de manera que durant el cap de setmana s’han programat diverses actuacions musicals amb la participació de Jordi Cuevas i Teresa, Ian Sala i Santi Careta, l’Escola de Música Adrià Sardó, Sergi Alpiste, l’Espai Jove i The Almighty Blues Band. Entre les novetats d’aquest any també hi ha una exposició fotogràfica organitzada pel Club Motor Clàssic Calonge que recull imatges de catifes de la processó de corpus de Calonge des del 1952 fins al 1997.

El tret de sortida oficial del Doremifa’n Flors tindrà lloc el dissabte, a les 12 h., amb la inauguració a càrrec de l’alcalde del municipi, Jordi Soler, al castell de Calonge i amb l’obertura de l’exposició fotogràfica. Doremifa’n Flors compta amb la col•laboració de Central Garden, l’Escola de Música Adrià Sardó, el centre ocupacional i especial de treball Tramuntana, Maria Fort i el Club Motor Clàssic Calonge.

05/05/2017

Calonge – Sant Antoni, 5 de maig de 2017.- L’Institut Puig Cargol de Calonge-Sant Antoni ha establert una col•laboració amb el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, per tal que una trentena d’alumnes voluntaris de l’institut realitzin pràctiques a la vil•la romana del Collet de Sant Antoni. El jaciment, situat en una petita elevació molt propera a l’actual línia de costa constituïa en època antiga una petita península que s’endinsava dins el mar, al damunt de la qual es va construir la vil•la. Fa alguns anys, en un espai molt proper es va excavar una important terrisseria romana, dedicada a la fabricació d’àmfores pel transport i comercialització de vi. La zona actualment en estudi constituïa la residencia del propietari de la terrisseria.

L’objectiu és apropar els estudiants al món de l’arqueologia i al treball de camp, però sobretot, acostar-los al seu patrimoni, per tal que el valorin i aprenguin a protegir-lo i conservar-lo. Aquestes pràctiques es desenvoluparan al llarg de la segona setmana del mes de maig, a les tardes, per no afectar els horaris lectius.

La col•laboració coincideix amb la nova campanya d’excavacions arqueològiques de quatre setmanes, iniciada el 2 de maig, fruit d’un conveni de col•laboració signat entre l’Ajuntament de Calonge i el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, i que s’integra en el marc del programa quadriennal de projectes de recerca en arqueologia impulsats i subvencionats per la Generalitat de Catalunya. Amb aquest acord de col•laboració l’Ajuntament de Calonge aporta 45.000 € repartits entre els anys 2015, 2016 i 2017. En l’actual campanya hi participen estudiants de postgrau i màster de la Universitat de Girona dirigits per Lluís Palahí.

02/05/2017

Calonge – Sant Antoni,  2 de maig de 2017.- Els alumnes de tercer de primària de l’Escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge han visitat l’Ajuntament per aprendre com funciona aquesta institució. L’alcalde de Calonge – Sant Antoni, Jordi Soler, ha acompanyat els alumnes en un recorregut pedagògic per les instal•lacions del consistori que han permès als alumnes conèixer com funciona des dels Serveis Econòmics fins a la Policia Local, passant per l’Oficina d’Atenció Ciutadana o l’Àrea d’Urbanisme. La visita ha tingut lloc durant tot el matí, i ha permès als alumnes conèixer amb més profunditat el dia a dia d’aquesta institució. La visita a l’Ajuntament ha finalitzat amb una sessió a la sala de plens on els alumnes han pogut preguntar a l’alcalde sobre diversos aspectes de la política municipal.

La visita dels alumnes de tercer de primària de l’Escola la Sínia s’emmarca en la visita anual que fan els alumnes d’aquest curs de cadascuna de les escoles de Calonge – Sant Antoni –l’Escola Pere Rosselló i l’Escola Llevantí de Mar-  amb l’objectiu de divulgar i apropar l’Ajuntament als escolars.

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas