Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
01/12/2017

Calonge i Sant Antoni, a 1 de desembre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua avançant en l’execució del projecte d’adaptació i millora de passos de vianants del municipi. Aquesta setmana han començat les obres d’adequació dels passos de vianants de l’Avinguda de Sant Jordi, que formen part de la proposta triada per la ciutadania durant el procés participatiu per decidir el destí de fins a 50.000 € d’inversions del pressupost municipal d’enguany. Les obres actuals permetran adaptar els 7 passos de vianants d’aquesta avinguda, així com un del carrer Josep Tarradellas, un altre al carrer Camp d’en Coll i un al carrer Balmes. Les obres d’adaptació estaran acabades abans de Nadal i suposen la continuació del projecte global que va començar amb l’adaptació els passos de l’Avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

El projecte preveu fer accessibles un total de 30 passos de vianants, complint d’aquesta manera el resultat del procés de participació ciutadana que va tenir lloc el mes de gener d’enguany, quan de les propostes plantejades, la que va tenir més suport per part de la ciutadania va ser la de continuar adaptant els passos de vianants del municipi per tal de fer-los accessibles a tothom. Des de llavors l’Ajuntament ha treballat per fer realitat aquesta petició ciutadana, de manera que s’han detectat fins a 23 passos de vianants on cal actuar  prioritàriament per fer-los accessibles. A banda de l’eliminació de les barreres arquitectòniques, el projecte també inclou, dins de l’estratègia Smart City, la creació de 7 passos de vianants intel•ligents en punts especialment problemàtics i que han de permetre millorar la seguretat de la ciutadania.

L’adaptació d’aquests passos de vianants es farà progressivament i en funció de la disponibilitat pressupostària, destinant un màxim de 50.000 € a aquestes actuacions tal i com establien les bases de la consulta ciutadana.

01/12/2017

Calonge i Sant Antoni, 30 de novembre de 2017.- El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat avui sol•licitar a la Generalitat de Catalunya el traspàs de la carretera C-253, una via que transcorre pel nucli urbà de Sant Antoni i que enllaça fins al municipi veí de Platja d’Aro. Aquesta petició s’ha aprovat amb 12 vots favorables (7 de PDeCat, 2 de PSC, 2 d’Avancem i 1 del regidor no adscrit Joan Pons) i els vots contraris d’ERC.

La proposta demana la cessió de la via C-253 en la part inserida en la malla urbana de Sant Antoni així com el tram conegut com Avinguda d’Andorra, que enllaça el nucli de Sant Antoni amb Platja d’Aro. Amb aquesta petició l’objectiu de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni és aconseguir la cessió d’aquesta carretera i gestionar-la directament. Així, el tram més urbà d’aquesta via l’Ajuntament transcorre gairebé en la seva totalitat pel nucli de Sant Antoni, i la seva cessió permetria a l’Ajuntament fer-ne una gestió més àgil i adaptada a les necessitats d’una via urbana. Pel que fa a l’altre tram, correspon a l’Avinguda d’Andorra, també coneguda com l’antiga carretera que enllaça amb el municipi veí de Platja d’Aro. Aquest segon tram transcorre per una zona no tant urbanitzada, si bé s’hi ubiquen 3 dels càmpings amb més capacitat del municipi. Aquesta carretera actualment també exerceix de barrera entre la banda de muntanya i els accessos a la platja. L’Ajuntament en aquest tram té la voluntat de desenvolupar diverses mesures que facilitin la circulació de vianants i usuaris de bicicleta, així com connectar adequadament i sense perills el trànsit de vianants, tant dels usuaris de les zones residencials de Treumal i del seu entorn com els accessos a les platges.

27/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 27 de novembre de 2017.- La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va aprovar el projecte de reparació i millora de diversos vials del municipi. El projecte, redactat pels Serveis Tècnics Municipals d’Urbanisme en col•laboració amb l’Àrea de Via Pública, ja s’ha començat a executar i preveu actuar en un total de 10 punts del municipi amb una inversió de 60.000 € i una durada aproximada de 3 mesos.

Actualment s’estan portant a terme els treballs, consistents en reparar un tram del carrer de les Escoles, a tocar de la zona coneguda com el Pi Gros, on les arrels han malmès el paviment. En aquest punt s’hi actuarà sanejant la base i aplicant una capa d’aglomerat en calent de 5 centímetres de gruix. A l’Avinguda dels Països Catalans en el tram proper a la urbanització Font del Lleó, també està previst sanejar i tornar a asfaltar un tram de 200 metres lineals, així com a l’entrada de la urbanització Mas Pallí, on també es sanejarà i es tornarà a asfaltar un tram de 410 metres quadrats. Un actuació similar es portarà a terme al carrer Arboç, accés a la urbanització Rio de Oro, on es repararan dos trams en mal estat per les arrels dels arbres, i es portaran a terme reparacions puntuals als carrers Galera i Begur per evitar riscs en la circulació de vehicles. Al carrer del Llop també s’hi actuarà reparant un tram d’asfalt en mal estat situat a l’alçada del dipòsit d’aigua.

El projecte també inclou arranjar part de l’entrada de vianants al cementiri de Calonge, unes obres que permetran crear una base de formigó per millorar el paviment de l’accés, així com també es finalitzarà una vorera nova perimetral a un espai públic del carrer Xatrac tocant a l’escola de la Sínia, obra que es realitzarà amb formigó raspallat. El programa de millores es completa amb petites actuacions de reparació d’un escossell corregut amb base de formigó al carrer Fragata i de reparació de clots al carrer Llobregant.

24/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 24 de novembre de 2017.- Amb l’objectiu d’oferir a empresaris i treballadors una dosi d’alt voltatge de motivació, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni organitza pel proper dijous 30 de novembre la conferència “Vivir con entusiasmo” a càrrec de Víctor Küppers. Però no tothom podrà gaudir d’aquesta experiència motivadora, ja que a una setmana vista d’aquesta conferència l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha hagut de tancar les inscripcions. Quan encara falten dies per la xerrada del formador, professor i escriptor Víctor Küppers, l’Àrea de Promoció Econòmica ja ha arribat a més de 800 inscripcions, de manera que l’aforament del Palau Firal ha quedat complert. L’allau d’inscripcions va fer que de la previsió inicial de 400 places de públic s’incrementés en pocs dies a 600, i s’ampliés l’aforament aquesta setmana fins a gairebé 900 persones, límit que ha obligat ja a tancar inscripcions.

La conferència de Víctor Küppers s’emmarca dins de les activitats de promoció i formació que ofereix el Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. En aquest sentit, el viver té entre els seus objectius oferir una conferència un cop a l’any amb un convidat de renom dins del món de la formació i l’empresa. Enguany el conferenciant escollit és el formador i professor Víctor Küppers, llicenciat en ADE i Doctor en Humanitats amb una trajectòria professional de la qual en destaca el seu pas per IESE, per Barna Consulting Group com a vicepresident i la creació de l’empresa Küppers & Co. És en aquesta empresa on ha desenvolupat diversos projectes de formació i ha impartit conferències per empreses internacionals com Nestlé, Gas Natural Fenosa, BBVA Procter&Gamble o Henkel, entre d’altres.

Com a docent ha donat classes de direcció comercial i intel•ligència emocional a la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat de Barcelona, i també ha col•laborat amb la Universitat de Navarra i la Universitat Pompeu Fabra.

24/11/2017

Calonge, 24 de novembre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la Cambra Oficial de Comerç de Palamós, l’Associació de Comerciants de Calonge i l’Associació per la Promoció i Qualitat del Comerç de Sant Antoni han signat avui l’acord de col•laboració que permetrà a les dues associacions de comerciants impulsar el comerç local, engegar actuacions encaminades a la promoció dels establiments del municipi així com campanyes de promoció i captació de nous socis.

El conveni signat avui té entre els seus objectius principals potenciar la capacitat de promoció del municipi i de la seva economia,  impulsar la creació de nous negocis, potenciar l’emprenedoria i dinamitzar el comerç urbà. L’acord preveu l’aportació per part de l’Ajuntament de Calonge d’un total de 9.000 € entre les associacions de Calonge i la de Sant Antoni, així com suport tècnic per desenvolupar les accions promocionals si és necessari. Per la seva part la Cambra de Comerç de Palamós realitzarà la coordinació, assessorament tècnic i el seguiment necessaris per continuar desenvolupant el Pla de dinamització comercial i també oferirà l’assessorament tècnic necessari.

En el cas de Sant Antoni l’import subvencionat en el conveni signat avui permetrà la contractació d’un dinamitzador, així com el desenvolupament de la campanya Leitmotiv. En el cas de Calonge, el conveni també s’utilitzarà per finançar activitats concretes com les Nits a la fresca o la Fira Cubana, entre d’altres, així com també es destinarà a la contractació d’un dinamitzador de comerç i a fomentar la captació de socis del Parc d’Activitats Econòmiques de Calonge.

El conveni s’emmarca en l’objectiu de fomentar els interessos econòmics de Calonge i Sant Antoni que contribueixin a la consolidació i la creació d’ocupació, així com recolzar la realització de projectes i activitats obertes al públic en general i enfortir el moviment associatiu local en l’àmbit del comerç i la petita empresa.

22/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 22 de novembre de 2017.- Alta Mar s’està consolidant com un espai de referència per a les empreses de nova creació i pels emprenedors que volen disposar d’un espai per coworking. Ara el viver impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni segueix creixent i també acollirà les empreses Randstad i Wikiloc, que han escollit aquest espai per desenvolupar bona part de la seva feina.

En el cas de Randstad, la seva instal•lació al viver Alta Mar té per objectiu dinamitzar el mercat laboral a la comarca del Baix Empordà. L'empresa capdavantera de recursos humans a Espanya ha apostat per obrir una nova oficina al viver d'empreses de Calonge i Sant Antoni, i aquesta és la cinquena oficina que Randstad obre a la província de Girona i que s'uneix a la xarxa de més de 60 centres que la companyia té al territori català. En aquesta nova ubicació Randstad acostarà les més de 3.000 ofertes d'ocupació que ofereix cada dia a candidats, més de 100 a la zona del Baix Empordà. Randstad també ajudarà a les empreses a aconseguir el seu màxim potencial a través de les seves solucions de recursos humans, focalitzades en les necessitats de la zona. “Calonge és un enclavament estratègic per al desenvolupament de Randstad a la zona, on aportarem el nostre coneixement per millorar la situació laboral d'empreses i professionals”, afirma Roberto Hernández, director de zona de Randstad.

Per altra banda, Wikiloc.com és una plataforma web i mòbil on una comunitat d’usuaris d’arreu del món comparteixen rutes GPS i que registra una activitat de més de 30 milions de pàgines vistes cada mes dels aproximadament 3 milions d’usuaris únics mensuals, i durant la seva trajectòria ha rebut premis d’entitats amb rellevància internacional com Google i National Geographic. Des del viver Alta Mar de Calonge i Sant Antoni  Josep Molina, calongí i actual responsable de sistemes de l'equip de Wikiloc, portarà a terme un projecte de treball remot per crear unes bases que permetin afavorir la conciliació laboral i la captació de talent.

El Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni va entrar en funcionament a principis d’aquest any i està situat al Palau Firal de Sant Antoni, en un espai de 330 metres quadrats. El viver posa a disposició els emprenedors 5 despatxos, una sala de treball i un espai de coworking de 80 metres quadrats. En menys d’un any de funcionament Alta Mar té 7 empreses usuàries que suposen un nivell d’ocupació del 60%.

El viver impulsat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni compta amb el suport de 7 partners: la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center, Altanetica-Ghofi, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Consell Comarcal del Baix Empordà.

22/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 22 de novembre de 2017.- La Diputació de Girona ha concedit a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni una subvenció per tal d’elaborar un estudi d’implantació d’una cooperativa d’habitatges social al municipi. La subvenció, amb un import de 3.570 € permetrà finançar el projecte en un 70%, mentre que l’Ajuntament hi aportarà el 30% restant, 1.530€ fins a complementar el cost total de l’estudi que està previst que sigui de 5.100€.
 
La subvenció concedida per la Diputació de Girona està destinada a estudiar la implantació a Calonge i Sant Antoni d’una cooperativa d’habitatge amb cessió d’ús, una alternativa que permet accedir a un habitatge i que està molt estesa al nord d’Europa. L’estudi valorarà la viabilitat econòmica d’aquesta fòrmula que es basa en què un privat o una administració cedeixi una finca o solar en desús, a un termini molt llarg de més de 50 anys. En aquest cas la cooperativa rehabilita o construeix l’edifici, i els socis paguen una entrada i un lloguer molt baix per disposar de l’habitatge per tota la vida, tot i que la propietat en si és de la cooperativa, no del soci.
 
L’import concedit per la Diputació de Girona s’emmarca dins de les subvencions per a estudis, plans, programes i projectes socials en l’àmbit de les polítiques d’habitatge i ha estat sol•licitada per l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Habitatge de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

13/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 13 de novembre de 2017.- Unes 150 persones van assistir ahir diumenge a la presentació del curtmetratge Un mar de vinyes, presentat per Josep Roca, cambrer de vins del Celler de Can Roca. La projecció va tenir lloc en el marc de la Festa del Vi Nou de Calonge, a la Sala Major del Castell i va suposar l’estrena d’aquesta producció que recull en 6 minuts la feina de 12 mesos de gravació a les vinyes i els cellers de Calonge i Sant Antoni. Un mar de vinyes és una producció encarregada per l’Ajuntament a la productora Visual 13, que sota la direcció de Vicenç Asensio ha enregistrat 23 hores d’imatges per explicar el procés de cultiu de la vinya i de producció del vi. El vídeo és una iniciativa de l’Àrea de Turisme, amb la voluntat de potenciar la projecció de Calonge i Sant Antoni com a destinació d’enoturisme. En aquest sentit, durant tot un any s’han fet 12 vídeos de format molt curt, de menys d’un minut, que s’han difós a través de les xarxes socials, especialment Facebook i Twitter, i que explicaven cada mes els treballs que es fan a les vinyes, des de la verema fins a plantar i abonar o la maduració del raïm.

La presentació d’aquesta producció s’emmarca en la Festa del Vi Nou de Calonge, que va concentrar el gruix de les seves activitats durant el cap de setmana passat. Ara del 17 al 19 de novembre tindrà lloc el cap de setmana del vi de pagès, quan els diferents masos i cellers agrupats en la Fundació Remença XXI oferiran activitats com tallers de poda de ceps, construcció de murs de pedra seca i tallers d'aprofitament del medi a les Gavarres, així com un tast musicalitzat i amb poesia al jardí colonial del Mas Molla o una excursió a les vinyes per conèixer les feines i com vivien els pagesos l’any 1800.

13/11/2017

Calonge i Sant Antoni, a 13 de novembre de 2017.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat les obres de reposició de 146 metres lineals de la canonada d’aigua potable del carrer de la Pedrera de Sant Antoni. Aquesta actuació, que ha començat a primers de novembre, permetrà substituir la canonada actual per una de nova i evitar així les avaries que es produïen en aquest tram de la xarxa d’aigua. Les obres de substitució permetran substituir la canonada actual de fibrociment de 50 mil•límetres de diàmetre per una de polietilè, que també tindrà més capacitat, amb un diàmetre de 125 mil•límetres, que va des de l’Avinguda dels Països Catalans fins a l’Avinguda de Catalunya. En aquest tram es substituiran 7 escomeses particulars i també es col•locarà un nou hidrant contra incendis.

Les obres de substitució de la canonada del carrer de la Pedrera de Sant Antoni permetran reduir o eliminar el nombre d’avaries en aquest punt de la xarxa, i evitar així els freqüents talls de subministrament del servei, així com també contribuiran a millorar el rendiment general de la xarxa d’aigua potable del municipi. Les obres estan promogudes per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni seguint el projecte redactat pels serveis tècnics municipals d’urbanisme amb l’assessorament de Sorea, empresa concessionària del servei. Les obres s’emmarquen dins dels treballs de conservació i manteniment de la xarxa de distribució d’aigua del municipi, han estat finançades per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb un cost total de 20.468,26 i les porta a terme l’empresa MIRFER.

11/11/2017

Calonge i Sant Antoni, 11 de novembre de 2017.- L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, és el nou president del Consorci Costa Brava (CCB) des del dijous 9 de novembre. Soler substitueix en la presidència al tinent d’alcalde de Roses, Carles Pàramo. El canvi es va fer efectiu aquesta setmana en la sessió plenària que va tenir lloc a la Diputació de Girona.

El nou president del CCB assegura que el seu objectiu en el càrrec és el de treballar “amb esperit de servei als 27 municipis que formen part del Consorci de la Costa Brava, dels quals Calonge i Sant Antoni n’és un més”. En aquest sentit, ha manifestat la voluntat de posar-se “a disposició de tothom per treballar amb consens pel benefici comú”. Soler explica que Carles Pàramo ha fet una molt bona feina al capdavant del Consorci “treballant amb esforç, eficàcia i racionalitat” i assumeix la presidència d’aquest organisme amb voluntat de continuar en la mateixa direcció, remarcant “la voluntat de tenir presents com a eixos de treball els criteris de gestió eficient i responsable de l’aigua amb una cura especial en els aspectes mediambientals”, ha declarat.

Carles Páramo ha estat president del CCB durant 14 anys en dues etapes diferents, del 1999 al 2007 quan també va ser president de la Diputació de Girona,  i del 2011 al 2017. Pàramo és conscient de la diversitat de municipis i colors polítics que estan representats a l’entitat i es mostra satisfet d’haver mantingut aquesta transversalitat a la junta de govern. El fins ara president del CCB considera que Jordi Soler és una persona “amb experiència”, que ha demostrat gestionar molt bé el seu Ajuntament i que “segur que ho farà molt bé com a president del Consorci”.

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas